Robert Birming Robert Birming
25 juli 2024

Heja Sverige friskt humör

Igår var första gången på länge som jag skrev en text på svenska, som inte var avsedd att översättas till engelska. Vilken lättnad! En helt annan känsla. 

Jag har flertalet gånger skrivit på min engelskspråkiga blogg att jag tvivlar när det kommer till att blogga på engelska. Ofta får jag då till svar från engelsktalande att språket är felfritt. Men det är inte det som är grejen...

Det finns massvis av verktyg som är bra på att översätta och rätta grammatiska fel. Grejen är att det blir en helt annan känsla i skrivandet. Jag drar mig för att slänga in ordspråk eller uttryckssätt, och jag undviker ordlekar eller sånt som är "typiskt svenskt".

Kort och gott, det blir platt och tråkigt. Det kanske inte är något man tänker på som läsare, men jag tänker på det – hela tiden.

Efter gårdagens text kändes det som en lättnad hela kvällen. Den sköna känslan hängde med under hela dagen idag. Så skönt!

Eftersom jag känner till min historik när det kommer till bloggande, så kommer jag inte dra några slutsatser. Men just nu känns det förbannat bra.

Over and out!